niedziela, 8 lutego 2015

Pierś z indyka z kaszą jęczmienną

Składniki: 1 pierś z indyka, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 2 ząbki czosnku, 40 g selera naciowego, 5 średnich pieczarek, 0,5 l bulionu rosołowego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżka mąki pszennej, łyżka śmietany np. 12%, sól, pieprz

Wszystkie warzywa kroimy w paski. Pierś z indyka przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni 5 min. z każdej strony. Dodajemy warzywa i całość pod przykryciem smażymy 5 – 7 min. 
Mięso z warzywami zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy 45 minut pod przykryciem. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy mąkę oraz śmietanę (dokładnie wymieszać sos).

W osobnym garnku gotujemy kaszę jęczmienną.


SmacznegoJ
Wszystkie składniki zostały kupione w KauflandzieZobacz TU!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz