niedziela, 1 lutego 2015

Pierogi leniwe

Składniki: 600g. twarogu Zobacz TU!, 2 jaja, 100g. mąki pszennej, 1łyżka cukru, 1 łyżeczka soli
Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy mikserem.

 Ciasto wykładamy na stolnice, formujemy wałki, które spłaszczamy nożem i kroimy na ukos.

Wrzucamy na wrzącą wodę. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2 – 3 minuty.
Podajemy polane topionym masłem, posypane cynamonem lub cukrem waniliowym.


                SmacznegoJ

4 komentarze:

  1. takie leniwe to ja uwielbiam :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy nie jadłam leniwych pierogów chyba :P Być może w przedszkolu, ale nie pamiętam. Muszę chyba kiedyś zrobić ;) Twoje wyglądają przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! A dzieciaki w szczególności je uwielbiają:)

      Usuń