piątek, 30 stycznia 2015

Mielone na bogato:)

Składniki: 600g. mięsa mielonego z indyka mięso - gazetka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku, 2 średnie pieczarki, ¼ białej papryki, łyżka natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 jajo, 2 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz

Mięso z indyka zmielić. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę.

Do mięsa dodajemy warzywa, jajko, mąkę, sól i pierz. Wszystko razem mieszamy i formujemy z mięsnej masy płaskie, okrągłe kotlety, które obtaczamy delikatnie w mące i kładziemy na rozgrzany olej na patelnię.
Kotlety smażymy ok. 10-15 min. pod przykryciem, co jakiś czas  je obracając na drugą stronę.

                     
                          SmacznegoJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz