sobota, 17 stycznia 2015

Ciasto bananowe

Składniki: 50 g. czekolady, 75 g. orzechów laskowych lub migdałów, 250 g. masła, 200 g. cukru, 1 cukier waniliowy, 4 jaja, 2 banany, 1 proszek do pieczenia, 300 g. mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka cynamonu, 100 ml. Rumu (można zrezygnować, jeśli ciasto będą jadły dzieciJ), zmielona czekolada z orzechami.

Zetrzeć czekoladę na tarce, a orzechy lub migdały zblendować.

Do miski włożyć masło, cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko dokładnie wymieszać. Rozgnieść widelcem banany i dołożyć do wymieszanej wcześniej masy. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki, również startą czekoladę i zblendowane orzechy. Całość dokładnie wymieszać, ąż do powstania jednolitej masy.


Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i piec ok. 50 min w temperaturze 200˚C.

SmacznegoJ   Polcam również przepisy z Kauflanda ZOBACZ TU! – wyglądają smakowicieJ

2 komentarze:

  1. mniami! gdyby mi się tylko chciało zrobić...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. heheh..... Robić się nie chce, ale jak się zrobi, to oderwać się od jedzenia nie można:)

      Usuń