Składniki:
250g. makaronu spaghetti, 300g. mięsa mielonego z piersi indyka, pół papryki
czerwonej lub zielonej, 4 pieczarki, 1 średnia cebula, 150g. selera naciowego,
2 garści świeżych liści szpinaku, 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego, 1
łyżka mąki pszennej, 0,5 l. wody, sól, pieprz
Pierś z indyka zmielić. Warzywa pokroić w kosteczkę.
Cebulę wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Kiedy
cebula się lekko podsmaży dodajemy paprykę, seler naciowy oraz pieczarki i
smażymy pod przykryciem około 10 minut. Dodajemy mięso z indyka i smażymy co
jakiś czas mieszając ok. 10 min. Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy, mąkę,
sól, pieprz i wlewamy na patelnię. Całość pod przykryciem dusimy ok. 20 min. 5
minut przed końcem gotowania dodajemy szpinak.
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.
SmacznegoJ
smaczniutkie :)
OdpowiedzUsuńbardzo dobre i szybkie w przygotowaniu
OdpowiedzUsuńZgadzam się:) Danie nie wymaga dużo pracy.
Usuń