niedziela, 18 stycznia 2015

Racuchy z serem i jabłkami

Składniki: 250g. twarogu, 2 średnie jabłka, 2 jaja, 40 g. masła o temperaturze pokojowej, 100g. mąki, 80g. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Jabłka utrzeć na tarce z małym oczkiem.
Cukier, jaja, masło ucieramy, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy ser oraz jabłka i wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość należy wymieszać, aż do powstania jednolitej lekko płynnej masy. Pomocny w wykonaniu ciasta na racuchy może być mikser np. Hoffen Everyday ZOBACZ TU!

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy małą chochelką racuchy , smażymy z obu stron na złoty kolor.
Racuchy podajemy z cukrem pudrem, kwaśną śmietaną lub jogurtem.


Smacznego J

2 komentarze:

  1. takie racuchy są ekstra :) ja czasami robie z jabłkami i czekoladą :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z jabkiem i czekoladą muszą być również przepyszne:)

      Usuń