środa, 21 stycznia 2015

Roladki z kurczaka z groszkiem

Mięso, składniki: podwójna pierś z kurczaka, kilka plasterków żółtego sera, groszek z puszki, sól, pieprz, zioła prowansalskie, wykałaczki

Pierś dzielimy na pół i każdą połówkę dokładnie ubijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Mięso z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Na kotlety kładziemy żółty ser i zawijamy w rolady (każdą roladkę spinamy wykałaczką). Roladki kładziemy na rozgrzanym oleju i podsmażamy z każdej strony ok. 5 – 10 minut. Na koniec dodajemy groszek  i całość smażymy kolejne 5 minut. Mięso z groszkiem zalewamy 250 ml. wody. i dusimy 20 – 30 minut.
Sałatka z czerwonej kapusty, składniki: 300g czerwonej kapusty, 100g. marchwi, 60g. jabłek, 1 średnia cebula, 1łyzeczka soli, 0,5 łyżeczki cukru, 2 łyżki oleju Zobacz!, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki natki pietruszki, pieprz

Kapustę kroimy w drobne paseczki, marchewkę, jabłko i cebulę trzemy na tarce /gazetka/-zobacz! ze średnim oczkiem. Dodajemy sól, cukier, olej, sok z cytryny, posiekana pietruszkę oraz pieprz i wszystkie składniki razem mieszamy.

SmacznegoJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz