piątek, 16 stycznia 2015

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z pietruszką.  (Do garnka wrzucamy startą 1marchewke, 1 pietruszke, kawałek selera, pokrojony w plasterki por, 1 cebule pokrojoną w kostke, oraz 1 łyżke masła. Pod przykryciem dusimy warzywa ok. 7-10 min. Zalewamy 1 litrem rosołu, dodajemy 3 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę Zobacz TU!, 1 łyżkę koncentraty pomidorowego lub 250 ml. soku pomidorowego, wciskamy 1 ząbek czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem. 3-4 min. Przed końcem gotowania dodajemy 2-3 łyżki śmietany 18% i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec gotowania lekko blend ujemy zupe( oczywiście każdy wg. potrzeb własnego dziecka. Moje dzieci lubią kawałki pływających warzyw w zupieJ )podajemy z drobnym makaronem lub ryżem) 

Smacznego:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz