Składniki: 50
g. czekolady, 75 g. orzechów laskowych lub migdałów, 250 g. masła, 200 g.
cukru, 1 cukier waniliowy, 4 jaja, 2 banany, 1 proszek do pieczenia, 300 g.
mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki gorzkiego kakao, 1
łyżeczka cynamonu, 100 ml. Rumu (można zrezygnować, jeśli ciasto będą jadły
dzieciJ),
zmielona czekolada z orzechami.
Zetrzeć czekoladę na tarce, a orzechy lub migdały
zblendować.
Do miski włożyć masło, cukier, cukier waniliowy,
jaja i wszystko dokładnie wymieszać. Rozgnieść widelcem banany i dołożyć do
wymieszanej wcześniej masy. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wszystkie
pozostałe składniki, również startą czekoladę i zblendowane orzechy. Całość
dokładnie wymieszać, ąż do powstania jednolitej masy.
Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i
piec ok. 50 min w temperaturze 200˚C.
mniami! gdyby mi się tylko chciało zrobić...
OdpowiedzUsuńheheh..... Robić się nie chce, ale jak się zrobi, to oderwać się od jedzenia nie można:)
Usuń