Składniki:
250g. twarogu, 2 średnie jabłka, 2 jaja, 40 g. masła o temperaturze pokojowej,
100g. mąki, 80g. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Jabłka utrzeć na tarce z małym oczkiem.
Cukier, jaja, masło ucieramy, aż do uzyskania
jednolitej masy. Dodajemy ser oraz jabłka i wszystko razem mieszamy. Na koniec
dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość należy wymieszać, aż do
powstania jednolitej lekko płynnej masy. Pomocny w wykonaniu ciasta na racuchy może być mikser np. Hoffen Everyday ZOBACZ TU!
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy małą chochelką
racuchy , smażymy z obu stron na złoty kolor.
Racuchy podajemy z cukrem pudrem, kwaśną śmietaną
lub jogurtem.
Smacznego J
takie racuchy są ekstra :) ja czasami robie z jabłkami i czekoladą :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńZ jabkiem i czekoladą muszą być również przepyszne:)
Usuń