Zupa
pomidorowa z pietruszką.
(Do garnka wrzucamy startą 1marchewke, 1 pietruszke, kawałek selera,
pokrojony w plasterki por, 1 cebule pokrojoną w kostke, oraz 1 łyżke masła. Pod
przykryciem dusimy warzywa ok. 7-10 min. Zalewamy 1 litrem rosołu, dodajemy 3
pomidory bez skórki pokrojone w kostkę Zobacz TU!, 1 łyżkę koncentraty pomidorowego lub
250 ml. soku pomidorowego, wciskamy 1 ząbek czosnku, przyprawiamy solą i
pieprzem. 3-4 min. Przed końcem gotowania dodajemy 2-3 łyżki śmietany 18% i
posiekaną natkę pietruszki. Na koniec gotowania lekko blend ujemy zupe(
oczywiście każdy wg. potrzeb własnego dziecka. Moje dzieci lubią kawałki
pływających warzyw w zupieJ )podajemy z drobnym makaronem lub
ryżem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz