Składniki na ciasto:
2/3 szklanki cukru, 300 g. mąki, ¾ szklanki mleka, pół szklanki oleju, 1 jajo,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka dżemu /gazetka/ tu! 2 łyżeczki cynamonu lub paczka
przyprawy do piernika, 2 duże łyżki kakao
Składniki na polewę: 130
g cukru, 20 g. kakao, 1/5 szklanki wody, 20 g masła
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie razem mieszamy.
Ciasto wykładamy do wysmarowanej i posypanej mąką dużej, prostokątnej foremki.
Pieczemy 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180-200˚C.
Polewa: wszystkie składniki wsadzamy do garnka i na
małym ogniu mieszamy i gotujemy około 5- 8 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą
kakaową, posypujemy wiórkami kokosowymi i tniemy na długie cienkie paski.
SmacznegoJ
bardzo fajny pomysł :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńŚwietny pomysł. Wyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuń