Mięso, składniki:
podwójna pierś z kurczaka, kilka plasterków żółtego sera, groszek z puszki,
sól, pieprz, zioła prowansalskie, wykałaczki
Pierś dzielimy na pół i każdą połówkę dokładnie
ubijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Mięso z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem
i ziołami. Na kotlety kładziemy żółty ser i zawijamy w rolady (każdą roladkę
spinamy wykałaczką). Roladki kładziemy na rozgrzanym oleju i podsmażamy z
każdej strony ok. 5 – 10 minut. Na koniec dodajemy groszek i całość smażymy kolejne 5 minut. Mięso z
groszkiem zalewamy 250 ml. wody. i dusimy 20 – 30 minut.
Sałatka z czerwonej kapusty, składniki:
300g czerwonej kapusty, 100g. marchwi, 60g. jabłek, 1 średnia cebula, 1łyzeczka
soli, 0,5 łyżeczki cukru, 2 łyżki oleju Zobacz!, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki
natki pietruszki, pieprz
Kapustę kroimy w drobne paseczki, marchewkę, jabłko
i cebulę trzemy na tarce /gazetka/-zobacz! ze średnim oczkiem. Dodajemy sól, cukier, olej, sok z
cytryny, posiekana pietruszkę oraz pieprz i wszystkie składniki razem mieszamy.
SmacznegoJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz